Concept

STRATOR DAKAR

De eerste door CFG gebouwde IVECO torpedotruck, een 6x4 trekker, werd in februari 2007 geleverd. De basis werd gevormd door het chassis, de cabine en de aandrijflijn van IVECO, geproduceerd in het Duitse Ulm. Het design van de karaktervolle neus vond zijn oorsprong in Australië, waar IVECO Trucks Ltd. de Powerstar produceert voor de lokale markten. 

Tijdens de Bedrijfsauto RAI te Amsterdam in november 2007 beleefde het 2e exemplaar, een zwarte 4x2 trekker, de publieksintroductie voor de internationale vakpers en bezoekers. Vanaf dat moment werd STRATOR, de samenvoeging van STRA(lis) en TOR(pedo), de officiële benaming van dit bijzondere concept. Model en naam zijn sindsdien internationaal geregistreerd.

In september 2010 tijdens de IAA te Hannover, een internationale beurs met bezoekers en vakpers uit de gehele wereld, werden maar liefst drie STRATOR trucks tentoongesteld op de stand van IVECO-Magirus Deutschland. Diverse regionale en internationale truckfestivals en evenementen in onder andere Assen, Peterborough, Krakow, Oslo, Nurnberg en Interlaken volgden elkaar op.

In januari 2012 won Gerard de Rooy in Peru de beroemde Dakar 2012 met een tot STRATOR 4x4 omgebouwde rallytruck. In april 2012, de Bedrijfsauto RAI te Amsterdam, daarom alle reden om met STRATOR Trucks deel te nemen in de Europahal met drie STRATOR trekkers, en aan de overzijde van het gangpad een 4e STRATOR, de winnaar van Dakar 2012.

STRATOR is sinds 2007 de enige torpedotruck die nog in Europa nieuw geleverd wordt, en die voorzien is van de allerlaatste stand der techniek en emissienorm. Vandaar het credo: STRATOR Trucks, how trucks are meant to be!

Deel deze pagina op mijn »
Contact
Heeft u vragen of interesse in een van onze producten of diensten neem dan gerust contact met ons op via het contactformulier.