Motoren

Motoren

IVECO Motorenforschung in Arbon, Zwitserland maakt deel uit van FIAT Powertrain (FPT). FPT is met een productie van zo’n 450.000 motoren per jaar een speler van wereldformaat op het gebied van ontwikkeling en productie van dieselmotoren. De Cursor motorenrange werd voor het eerst in 1998 gemonteerd in IVECO trucks. De EURO 6 Cursor range van vandaag heeft een Commonrail hogedruk injectiesysteem met een werkdruk van maar liefst 2.200 bar.

IVECO is wereldwijd de enige fabrikant die erin geslaagd is om met de gehele motorenrange aan de Europese EURO 6 uitlaatgas-emissie te voldoen door alleen gebruik te maken van een SCR systeem, de AdBlue toevoeging in het uitlaatsysteem, en een roetfilter. IVECO maakt geen gebruik van EGR (een installatie die uitlaatgassen voor minimaal 35% terugvoert in het verbrandingsproces van de motor). Daardoor is geen extra koeling nodig en kunnen de basis afmetingen van chassis en cabine hetzelfde blijven.

Alle IVECO EURO 6 motoren zijn bovendien uitgerust met een smoorklep aan de uitlaatzijde, dit systeem draagt de naam Super Engine Brake (SEB). De motorrem is in het bedrijfsremsysteem en de optionele intarder geïntegreerd.

Super Engine Brake:

Alle Cursor motoren van de EURO 6 generatie zijn uitgerust met een nog sterkere Engine Brake, de SEB:

  • Cursor 9      231 kW bij 2.200 Rpm   en   327 kW bij 2.800 Rpm
  • Cursor 10     230 kW bij 1.900 Rpm   en   419 kW bij 2.600 Rpm
  • Cursor 13     330 kW bij 1.900 Rpm   en   518 kW bij 2.600 Rpm

Deel deze pagina op mijn »
Contact
Heeft u vragen of interesse in een van onze producten of diensten neem dan gerust contact met ons op via het contactformulier.